Haber

Diyarbakır Eğitim-Sen’den sürgün açıklaması: Kabul etmiyoruz

DİYARBAKIR -Diyarbakır Eğitim-Sen Şubeleri, Piri Reis Ortaokulu’ndan sürgün edilen meslektaşlarına destek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. “Liyakat olmayan yerde adalet de olmaz” pankartının taşındığı bildiriyi Diyarbakır Eğitim-Sen Şube Eşbaşkanı Emine Akşahin okudu.

‘Hukuksal adımlar atacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz’

Kamu kurumlarında çalışan işçilere yönelik şiddet, mobbing ve haksız uygulamaların Türkiye’nin her yerinde arttığını vurgulayan Akşahin, hukukun temel kurallarının göz ardı edildiğini belirtti. Piri Reis Ortaokulu’nda yaşanan olayı şöyle anlatan Akşahin, “Niteliksiz yöneticilerin, hiçbir hukuki dayanağı olmayan suçlamalar sonucunda üyelerimize çeşitli ceza ve yaptırımlar uygulanmasını normalleştirmeye çalıştıklarının farkındayız” dedi:

“Asıl görevi iş barışını sağlayarak eğitim emekçilerinin ve öğrencilerin motivasyonunu artırmak olan Kayapınar ilçemizdeki Piri Reis Ortaokulu eski okul müdürünün, görevinin çok ötesine geçtiğini bir yılı aşkın bir süre milli eğitim müdürlüğüyle paylaştı. kendi zihniyetini empoze eden bir anlayış ve yöntemle eğitim çalışanlarına mobbing uyguladı ve bu tavırla suçlandı. Onları uygulamaları konusunda uyardık. Öneri ve uyarılarımızı dikkate almayan okul müdürünün süregelen keyfi tutumları ve hukuka aykırı uygulamalarının kamuoyuna yansıması üzerine bakanlık müfettişleri tarafından disiplin soruşturması başlatıldı. Soruşturma süreci başta üyelerimiz olmak üzere okuldaki tüm eğitim çalışanlarının psikolojik ve mesleki verimliliğini azalttı, eğitim ortamını olumsuz etkiledi. Nitekim yapılan inceleme sonucunda Şubemiz 2 Eşbaşkanı Zuhal Sezer ile üyelerimiz Şeyhmus Tayfur ve Ümit Yavaş için il içerisine zorunlu yer değiştirme (sürgün) kararı verildi. Okul müdürünün kurumdaki baskı, mobbing ve hukuksuz dayatmalarına karşı çıkan, hakkını arayan, mesleki onurunu koruyan arkadaşlarımızın öğrencilerinden ayrılması, görevlerinden uzaklaştırılması kabul edilemez. Arkadaşlarımız Eğil, Bismil, Silvan gibi dış ilçelere sürülerek meclis sistemlerinden ve ailelerinden uzaklaştırılırken, dönemin okul müdürü daha önce görev yaptığı Kayapınar ilçesindeki merkez okula atanarak ödüllendirildi. bire bir soruşturma kapsamındadır. “Başta eşbaşkanımız olmak üzere arkadaşlarımıza yönelik bu haksız, hukuksuz ve gerekli yer değiştirme uygulamalarını kabul etmediğimizi, fiili hukuki girişimlerde bulunacağımızı, hukuki adımları atacağımızı ve çifte standart uygulamasını da kamuoyuna duyuruyoruz.”

‘MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Mobbing uygulamalarına son verilmesi, yöneticilere caydırıcı cezalar verilmesi, toplumsal duyarlılığın oluşturulması ve liyakatin ön plana çıkarılması gerektiğini belirten Akşahin, Eğitim-Sen’in yoksulluk, emek sömürüsü ve itibarsızlaştırıcı politikalarla mücadeleye devam edeceğini ve eğitimin yanında olacağını belirtti. işçiler.

“İnsan onuruna yakışmayan mobbing uygulamalarının ortadan kaldırılması, yönetici ve yöneticilere caydırıcı cezalar uygulanması, bu uygulamalara karşı toplumsal farkındalık oluşturulması ve bu sorumluluğun adam kayırma, adam kayırma ve partizanlıkla değil, nitelikli kişilere verilmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz. mantık ve anlayış” dedi eğitimin paydaşlarından Akşahin. Hem eğitim çalışanlarının hem de öğrencilerin sağlıklı bir okul ortamına sahip olabilmesi için tüm kişi ve kurumları haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı birlikte mücadele etmeye davet etti. (DUVAR)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu